Hello world!

Comments (0)

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

TrackBack URL

Leave a reply

Comment Form

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Berätta kort hur ni tänkte kring projektet?

Jag tycker om hur vi lät hela fastighetens ena fasad följa vägen som gör en försiktig böj just här. Det är som att byggnaden är följsam, trots att den har ett ganska tufft uttryck. Och det är ju en väldigt härlig plats, granne med Pampas marina och Karlbergs slott. Den som flyttar hit får ett väldigt tydligt läge. När det kommer till funktionen är det ju mycket sociologi när man bygger. Vilka människor ska mötas här och hur? I K1 Karlbergs strand tycker jag att vi har fått till en utsökt grad av social friktion. Vi vill ju ha utbyte av varandra, vi människor. Husets strukturer kommer att främja både externa och interna möten och göra dem så bra som möjligt. Ett modernt kontor idag 2021 är att definiera som en mötesplats snarare än en arbetsplats skulle jag säga. Här ska skapas interaktion över avdelningsgränser och gärna också mellan de olika företagen i huset. Det är den tydligt förhärskande stilen, som vi också låtit gälla här.

Hur påverkas sättet att rita och bygga hus av världsläget?

Jag ser att vi kommer att lära oss och anpassa oss efter erfarenheterna av pandemin. Tydligt är att vi saknar och behöver social interaktion för att både må bra och prestera bra. Samtidigt har många familjer fått det enklare för att man är hemma med sina barn även om man dubbelarbetar. Livspusslet går enklare ihop. Det tror jag kommer att prägla hur vi förhåller oss till våra arbetsplatser långt in i framtiden och både vi som ritar hus och alla arbetsgivare måste vara lyhörda för hur människor vill ha det. Kontoret är också mer och mer en identitet för de som jobbar där. Det blir en hemvist, en plattform för de som känner sig tillhöriga till företagets idé och mission. Vi vill tillhöra vår flock och kontoret kommer att vara en del av det som definierar flocken. En tydlig tendens är också att kontoren blir alltmer lika hemmen och hemmen alltmer liknar offentliga rum.
Besök Länk

Berätta kort hur ni tänkte kring projektet?

Jag tycker om hur vi lät hela fastighetens ena fasad följa vägen som gör en försiktig böj just här. Det är som att byggnaden är följsam, trots att den har ett ganska tufft uttryck. Och det är ju en väldigt härlig plats, granne med Pampas marina och Karlbergs slott. Den som flyttar hit får ett väldigt tydligt läge. När det kommer till funktionen är det ju mycket sociologi när man bygger. Vilka människor ska mötas här och hur? I K1 Karlbergs strand tycker jag att vi har fått till en utsökt grad av social friktion. Vi vill ju ha utbyte av varandra, vi människor. Husets strukturer kommer att främja både externa och interna möten och göra dem så bra som möjligt. Ett modernt kontor idag 2021 är att definiera som en mötesplats snarare än en arbetsplats skulle jag säga. Här ska skapas interaktion över avdelningsgränser och gärna också mellan de olika företagen i huset. Det är den tydligt förhärskande stilen, som vi också låtit gälla här.

Hur påverkas sättet att rita och bygga hus av världsläget? .

Jag ser att vi kommer att lära oss och anpassa oss efter erfarenheterna av pandemin. Tydligt är att vi saknar och behöver social interaktion för att både må bra och prestera bra. Samtidigt har många familjer fått det enklare för att man är hemma med sina barn även om man dubbelarbetar. Livspusslet går enklare ihop. Det tror jag kommer att prägla hur vi förhåller oss till våra arbetsplatser långt in i framtiden och både vi som ritar hus och alla arbetsgivare måste vara lyhörda för hur människor vill ha det. Kontoret är också mer och mer en identitet för de som jobbar där. Det blir en hemvist, en plattform för de som känner sig tillhöriga till företagets idé och mission. Vi vill tillhöra vår flock och kontoret kommer att vara en del av det som definierar flocken. En tydlig tendens är också att kontoren blir allt mer lika hemmen och hemmen alltmer liknar offentliga rum.

Hur tror du att det blir att ha JM som grannar?

JM som företag är en fröjd att jobba med. De är rakt igenom professionella i alla projekt och har fantastiska medarbetare. Man ser hur mycket en bra kultur kan påverka en arbetsplats när man jobbar med JM. Jag har gjort det sedan 90-talet så jag vet vad jag pratar om. Här finns en långsiktighet och en glädje som jag inte ser hos alla mina uppdragsgivare. Det kommer att bli både kul och inspirerande för de som flyttar in i huset att få JM som grannar.

Varför flyttar ni nu?

JM har de senaste 40 åren haft en tradition av att flytta ungefär var tionde år, så nu är det helt enkelt dags igen. Vi är duktiga på omvärldsanalys och vill möta våra medarbetares önskningar och behov. Nu ser vi att bilägandet går ner och då vill vi jobba mer centralt och med bättre närhet till kommunikationer.

Att flytta ger alltid en massa positiva effekter. Det är nytt och känns spännande och intressant att gå till jobbet. Man rensar ur gamla förråd, både fysiska och mentala sådana, tänker jag. Det blir en nystart. Nya resvägar till jobbet, nya restauranger att äta på och nya promenader att ha walk and talks på.

Vad kan vi förvänta oss av huset?

Det kommer att bli en inspirerande och spännande mötesplats. Både för oss som jobbar här dagligen men också för alla som besöker oss: kunder, leverantörer och partners. Att JM är ett företag som är grymma på att utveckla och bygga bostäder och bostadsområden måste kännas för den som kommer in här. Jag vill att man ska tänka WOW! Entrén blir ju ett slags showroom för oss och vår kapacitet.

Det nya kontoret behöver också möta globala trender där digitaliseringen och urbaniseringen kommer att fortsätta. Därför placerar vi kontoret närmare stan och skapar också förutsättningar för alla att vara mer uppkopplade än någonsin.

Jag tycker att det ska vara lustfyllt att gå till jobbet. Därför är det viktigt att det blir en plats för innovation, kreativitet och bra möten där vi tillsammans har kul och kommer på fantastiska idéer för hur vi ska fortsätta bidra till samhället med det vi är bra på.

Hur ser du på kontorets funktion i framtiden?

Att producera bostäder gör vi inte på HK, det sker ju ut på arbetsplatserna. Men alla de som jobbar där ute måste känna att de också är en del av detta, att de har en lika självklar plats här som alla som jobbar här.

Kontoret ska spegla vår själ och våra värderingar. Vårt DNA, ambitionen att bygga fantastiska bostäder, ska kännas när man kommer in här. Vad det tar sig för fysiska uttryck vet jag inte. Det kanske blir en cafébar i betong eller en hel vägg av växtlighet, det är för tidigt att svara på nu. Det ska vara något som är i framkant när vi flyttar in 2024.

Min övertygelse är att det är i det fysiska mötet mellan människor som kreativitet har sin bästa grogrund. Vi jobbar med innovation och kreativitet och då behöver man mötas på riktigt. Vi har 100 samtidiga projekt. För att utveckla dem behöver vi träffas och ha ett kontor som stödjer vårt projektorienterade arbetssätt. Samtidigt behöver vi framåt också arbeta med att skapa en större flexibilitet gällande var våra medarbetare utför sina arbetsuppgifter. Dels för att nyttja digitaliseringens möjlighet till effektivisering, dels för att JM även fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Hur är det att jobba med Wingårdhs?

JM har genom åren genomfört många lyckade projekt tillsammans med Wingårdhs, t ex Fyrtornet i Dalénum och Liljeholmskajen. Vi vet att Wingårdhs är innovativa och kreativa och väldigt duktiga på den här typen av utmanande projekt. Nu har de ritat ett unikt kontor åt oss. Det sticker ut arkitektoniskt. Här finns rymd, ljus och mötesplatser. Exakt hur vi gör med arbetsplatser invändigt vet vi inte ännu. Våra två ledord i arbetet med utformningen är Mötesplats och Flexibilitet.

Hur tänker du kring att ni inte blir ensamma i huset, det är ju ändå ert huvudkontor?

Jag tror att framtidens sätt att arbeta kommer att vara ännu mer i kluster. Därför känns det kul att vi kommer att ha plats för fler företag i huset än bara vårt eget. Co-working är i sin linda och jag vill att vi får grannar som kan utmana, utveckla och komplettera oss. Om man jobbar över gränser så kommer man på nya och spännande lösningar.

Sedan är det en väldigt uttalad wellnessprofil kopplad till huset...

Satsning på hälsa är en global trend som kommer att växa ännu mer de kommande åren, det är jag säker på. Nu skapar vi ett kontor som ger massor av möjligheter till träning. Vi har padelbanan på taket, ett ordentligt gym i huset och bygger på en plats som gör det enkelt att jogga, promenera och cykla. Du ska kunna gå till kontoret vid sju på morgonen och köra ett pass innan du börjar jobba. Eller om du vill göra det på lunchen eller direkt efter jobbet. Vi vill uppmuntra människor att leva ett sunt liv. Det kommer också att märkas på restaurangen. Här ska vi servera hälsosam och vällagad mat. Då får vi glada och pigga medarbetare och kan växa och bli ännu bättre som företag.

Tränar du mycket själv?

Jag har ett stort ansvar på jobbet som kräver väldigt mycket av mig och det hade jag aldrig klarat om jag inte hade tränat ordentligt. Jag skulle säga att jag tränar ungefär fem gånger i veckan. Det är tennis två gånger och sedan löptränar jag, powerwalkar eller spelar padel de andra tre. För mig har träningen två funktioner. Dels vara i fysisk form och dels för att vara bra på jobbet. Träning och wellness har så många positiva effekter på människor. Man kan springa av sig lite frustration och rensa huvudet. Men du får också många bra idéer. Givetvis behöver det inte vara flås-sport för att vara välgörande. Yoga, sjunga i kör eller dreja har lika stora effekter på ditt välbefinnande. Varje människa är unik och har olika saker de mår bra av. Det har jag stor respekt för och det kommer att märkas för de som flyttar hit. Här kommer finnas något för alla.

Visit Page


Varför flyttar ni nu?

JM har de senaste 40 åren haft en tradition av att flytta ungefär var tionde år, så nu

är det helt enkelt dags igen. Vi är duktiga på omvärldsanalys och vill möta våra medarbetares önskningar och behov. Nu ser vi att bilägandet går ner och då vill vi jobba mer centralt och med bättre närhet till kommunikationer.

Att flytta ger alltid en massa positiva effekter. Det är nytt och känns spännande och intressant att gå till jobbet. Man rensar ur gamla förråd, både fysiska och mentala sådana, tänker jag. Det blir en nystart. Nya resvägar till jobbet, nya restauranger att äta på och nya promenader att ha walk and talks på.

Vad kan vi förvänta oss av huset?

Det kommer att bli en inspirerande och spännande mötesplats. Både för oss som jobbar här dagligen men också för alla som besöker oss: kunder, leverantörer

och partners. Att JM är ett företag som är grymma på att utveckla och bygga bostäder och bostadsområden måste kännas för den som kommer in här. Jag vill att man ska tänka WOW! Entrén blir ju ett slags showroom för oss och vår kapacitet.

Det nya kontoret behöver också möta globala trender där digitaliseringen och urbaniseringen kommer att fortsätta. Därför placerar vi kontoret närmare stan och skapar också förutsättningar för alla att vara mer uppkopplade än någonsin.

Jag tycker att det ska vara lustfyllt att gå till jobbet. Därför är det viktigt att det blir en plats för innovation, kreativitet och bra möten där vi tillsammans har kul och kommer på fantastiska idéer för hur vi ska fortsätta bidra till samhället med det vi är bra på.

Hur ser du på kontorets funktion i framtiden?

Att producera bostäder gör vi inte på HK, det sker ju ut på arbetsplatserna. Men alla de som jobbar där ute måste känna att de också är en del av detta, att de har en lika självklar plats här som alla som jobbar här.

Kontoret ska spegla vår själ och våra värderingar. Vårt DNA, ambitionen att bygga fantastiska bostäder, ska kännas när man kommer in här. Vad det tar sig för fysiska uttryck vet jag inte. Det kanske blir en cafébar i betong eller en hel vägg av växtlighet, det är för tidigt att svara på nu. Det ska vara något som är i framkant när vi flyttar in 2024.

Min övertygelse är att det är i det fysiska mötet mellan människor som kreativitet har sin bästa grogrund. Vi jobbar med innovation och kreativitet och då behöver man mötas på riktigt. Vi har 100 samtidiga projekt. För att utveckla dem behöver vi träffas och ha ett kontor som stödjer vårt projektorienterade arbetssätt. Samtidigt behöver vi framåt också arbeta med att skapa en större flexibilitet gällande var våra medarbetare utför sina arbetsuppgifter. Dels för att nyttja digitaliseringens möjlighet till effektivisering, dels för att JM även fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Hur är det att jobba med Wingårdhs?

JM har genom åren genomfört många lyckade projekt tillsammans med Wingårdhs, t ex Fyrtornet i Dalénum och Liljeholmskajen. Vi vet att Wingårdhs är innovativa och kreativa och väldigt duktiga på den här typen av utmanande projekt. Nu har de ritat ett unikt kontor åt oss. Det sticker ut arkitektoniskt. Här finns rymd, ljus och mötesplatser. Exakt hur vi gör med arbetsplatser invändigt vet vi inte ännu. Våra två ledord i arbetet med utformningen är Mötesplats och Flexibilitet.

Hur tänker du kring att ni inte blir ensamma i huset, det är ju ändå ert huvudkontor?

Jag tror att framtidens sätt att arbeta kommer att vara ännu mer i kluster. Därför känns det kul att vi kommer att ha plats för fler företag i huset än bara vårt eget. Co-working är i sin linda och jag vill att vi får grannar som kan utmana, utveckla och komplettera oss. Om man jobbar över gränser så kommer man på nya och spännande lösningar.

Sedan är det en väldigt uttalad wellnessprofil kopplad till huset...

Satsning på hälsa är en global trend som kommer att växa ännu mer de kommande åren, det är jag säker på. Nu skapar vi ett kontor som ger massor av möjligheter till träning. Vi har padelbanan på taket, ett ordentligt gym i huset och bygger på en plats som gör det enkelt att jogga, promenera och cykla. Du ska kunna gå till kontoret vid sju på morgonen och köra ett pass innan du börjar jobba. Eller om du vill göra det på lunchen eller direkt efter jobbet. Vi vill uppmuntra människor att leva ett sunt liv. Det kommer också att märkas på restaurangen. Här ska vi servera hälsosam och vällagad mat. Då får vi glada och pigga medarbetare och kan växa och bli ännu bättre som företag.

Tränar du mycket själv?

Jag har ett stort ansvar på jobbet som kräver väldigt mycket av mig och det hade jag aldrig klarat om jag inte hade tränat ordentligt. Jag skulle säga att jag tränar ungefär fem gånger i veckan. Det är tennis två gånger och sedan löptränar jag, powerwalkar eller spelar padel de andra tre. För mig har träningen två funktioner. Dels vara i fysisk form och dels för att vara bra på jobbet. Träning och wellness har så många positiva effekter på människor. Man kan springa av sig lite frustration och rensa huvudet. Men du får också många bra idéer. Givetvis behöver det inte vara flås-sport för att vara välgörande. Yoga, sjunga i kör eller dreja har lika stora effekter på ditt välbefinnande. Varje människa är unik och har olika saker de mår bra av. Det har jag stor respekt för och det kommer att märkas för de som flyttar hit. Här kommer finnas något för alla.